skip to Main Content
Urgente 112

MEGYEI ÜGYELET

Hívja most:

ORSZÁGOS ÜGYELET

Hívja most:

112 SEGÉLYHIVÓ

A 112 az ország egész területén ingyenesen elérhető segélyhívó telefonszám, amelyet minden vezetékes vagy mobil telefonhálózatról lehet hívni.

Hívja most:

A Barlangi és Hegyimentő Szolgálat a 77 / 2003.-as Kormányrendelet, a 402 /
2006.- os Törvény, valamint az 43 / 2004.-as Önkormányzati Határozat alapján jött létre. Adószáma: 17895440.

A Szolgálat rendeltetése: nehezen megközelithető terepről történő mentés alpin technika alkalmazásával.

A csoport állománya 40 személy. Csapatunk tagjai a következő szakképesítésekkel rendelkeznek: hegyimentő, barlangi mentő, búvár, szakorvos, rohammentős, mentőkutya vezető, közgazdász.

Feladatai

-nehéz, erdős – hegyes terepen, barlangban balesetet szenvedett vagy eltűnt személyek felkutatása, mentése, elsősegélyben részesitése, biztonságos helyre történő szállitása

-katasztrófasúlytotta területeken balesetet szenvedett, vagy eltűnt személyek felkutatásában, mentésében való közremuködés

-vízbe fúlt személyek felkutatása és kiemelése, árvíz esetén a vízi mentésben való közremüködés, víz által elzárt területen levők mentése, állatállomány és anyagi javak mentésében való részvétel

-anyagi javak mentésében való közremüködés

-együttmüködés a SMURD Rohammentoszolgálattal, az Országos Katasztrófavédelmi Központtal, a Kelemen Nemzeti Park Őrségével, a Speciális – és Hegyimentő Egyesülettel, az Országos Hegyimentő Egyesülettel, az Országos Barlangimentő Egyesülettel és az Erdélyi Kárpát Egyesülettel.

-jelen vagyunk a Facebook-on is.

Salvamont Romania mobiltelefonos alkalmazás

Az Ön biztonsága érdekében hoztuk létre a SALVAMONT alklamazást, ami hű útitársa lehet a hegyi túrák alkalmával. Az alábbi gombra kattintva letöltheti ezt az ingyenes alkalmazást.

Támogassa adója 3,5 %-val a hegyimentőket

Minden adófizető személy rendelkezhet a személyi jövedeleadója 3,5 % – ról. Ez nem jelent semmilyen anyagi megterhelést, mert a kötelező módon befizetett adóból kerül elszámolásra. Ezt az összeget az Adótörvénykönyv 84 bekezdésének 2. pontja értelmében átirányíthatja a Maros megyei hegyimentőknek.

Csupán annyi kell tennie, hogy kitölti az itt mellékelt formanyomtatványt, és beküldi a Pénzügyigazgatóságnak.

2023-ban

0
Esetek száma
0
Megelőző járőrözések
0
Sportrendezvényeken felügyelt emberek
0
Eddigi összes segítségnyujtás
Back To Top